Kim

Leestijd 4 minuten 

ALLES OVER WAXMELTS

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke en effectieve manier om je huis te vullen met heerlijke aroma's, dan zijn onze waxmelts de perfecte keuze!

Waxmelts zijn de laatste jaren onwijs populair geworden als alternatief op traditionele geurkaarsen. Dit komt omdat waxmelts een veelzijdige en krachtige geurbeleving bieden en ook nog eens een duurzame keuze kunnen zijn.

In deze blog gaan we dieper in op wat waxmelts zijn, hoe je ze gebruikt, waar je op moet letten bij het kiezen van goede waxmelts, en nog veel meer. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over waxmelts!

Groene Sojabonen in een kommetje

Wat zijn Waxmelts?

Waxmelts zijn kleine stukjes geurige was die worden gebruikt om je huis te vullen met heerlijke aroma's.

Ze worden gemaakt van verschillende wassoorten, geuroliën, eterische oliën en kleurstoffen. Je vindt ze ook in de meest uiteenlopende vormen en maten.

Wanneer waxmelts worden verwamd in een speciale waxbrander zal deze smelten. Doordat de waxmelt opwarmt en smelt zal de geur vrijkomen en zich door je ruimte verspreiden.

Wat zijn goede waxmelts?

Het vinden van goede waxmelts kan afhangen van je persoonlijke voorkeur voor geuren en de kwaliteit van de producten die je zoekt.

Toch zijn er een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden bij het kiezen van goede waxmelts. Hier zijn enkele tips om te weten dat je een goede kwaliteit waxmelt heb gevonden;

Natuurlijke wassoort: Kies waxmelts die zijn gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals sojawas. Sojawas is een plantaardige wassoort die milieuvriendelijk, duurzaam, biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke stoffen is.

Kwaliteit geuroliën: Het gebruik van natuurlijke oliën die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals ftalaten en parabenen, in combinatie met een plantaardige wassoort zijn een teken van goede kwaliteit. 

Geursterkte en -duur: Waxmelts die worden gemaakt met hoogwaardige geuroliën en sojawas hebben een goede geursterkte en gaan ook nog eens langer mee.

Kies voor hoogwaardige waxmelts gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals sojawas en kwaliteit geuroliën. Vermijd kleurstoffen, omdat ze de geur kunnen beïnvloeden en allergische reacties kunnen veroorzaken.

Geurcombinaties: Onze waxmelts zijn samengesteld uit complexe geurcombinaties die meerdere lagen van aroma's bieden. Sommige combinaties kunnen een sterkere geur afgeven en andere zijn weer heel subtiel. Let daarom goed op de geur beschrijving om te bepalen of de geur bij jou past.

Kleurstof: Kleurstof kan invloed hebben op de geur en kan een allergische reactie veroorzaken. Het is immers een extra stof die vrijkomt in de omgeving. Door te kiezen voor kleurloze waxmelts kun je genieten van een krachtige, pure en schone geurervaring.

Allergieën: 
Als je allergieën of gevoeligheden hebt kies dan voor kleurloze waxmelts die zijn gemaakt van sojawas! Sojawas heeft een natuurlijke oorsprong en bevat geen schadelijke stoffen. Dit betekent dat de kans op allergische reacties of irritaties aanzienlijk wordt verminderd.

Schone verbranding: Kies voor waxmelts van een plantaardige wassoort zoals sojawas. Sojawas heeft een schonere verbranding dan de traditionele paraffinewas. Dit omdat het geen verontreinigende stoffen afgeeft tijdens het smelten. Hierdoor blijft de lucht in je huis vrij van potentieel schadelijke dampen.

Windmolen icoon

HANDGEMAAKT

Met zorg en kennis vervaardigen wij al onze handgemaakte producten in micro batches in Nederland.

Sojabonen icoon

SOJAWAS

Deze plantaardige was is milieuvriendelijk, duurzaam, biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke stoffen.

Vegan icoon

VEGAN

Uitsluitend plantaardige ingrediënten, zorgvuldig gekozen vanwege hun natuurlijke oorsprong.

Cruelty Free icoon

CRUELTY FREE

Proefdiervrije producten, met liefde samengesteld om onze planeet en haar bewoners te respecteren.

Geurolie icoon

UNIEKE GEUREN

Geniet van onze unieke en hoogwaardige geuren, vrij van schadelijke stoffen. 

HANDGEMAAKT

Met zorg en kennis vervaardigen wij al onze handgemaakte producten in micro batches in Nederland.

SOJAWAS

Deze plantaardige was is milieuvriendelijk, duurzaam, biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke stoffen.

VEGAN

Uitsluitend plantaardige ingrediënten, zorgvuldig gekozen vanwege hun natuurlijke oorsprong.

CRUELTY FREE

Proefdiervrije producten, met liefde samengesteld om onze planeet en haar bewoners te respecteren.

UNIEKE GEUREN

Geniet van onze unieke en hoogwaardige geuren, vrij van schadelijke stoffen. Een veilige en heerlijke geurervaring.

Hoe gebruik je waxmelts?

Het gebruik van onze waxmelts is eenvoudig en zorgt snel voor een betoverende geurbeleving in jouw huis.

Plaats een waxmelt in het schaaltje van een waxbrander. Zorg ervoor dat de waxbrander is aangesloten op een elektrische warmtebron of verwarm deze met behulp van een waxinelichtje.

Terwijl de waxmelt begint te smelten, verspreiden de geurige oliën zich door je ruimte, waardoor jouw huis wordt gevuld met de heerlijke aroma. Met waxmelts creëer je moeiteloos een sfeervolle en geurige ambiance in jouw huis.

Het gebruik van onze waxmelts is eenvoudig. Plaats een waxmelt in een waxbrander, verwarm deze met een waxinelichtje, en geniet van een heerlijke geurbeleving in jouw huis. 

Hoe lang gaan waxmelts mee?

Ontdek de kracht van onze natuurlijke en hoogwaardige soja waxmelts, die een langdurige en intense geurervaring bieden.

Elke waxmelt weegt ongeveer 7 a 8 gram en verspreidt tot wel 8 a 10 uur lang een heerlijke geur in jouw ruimte.

 De duur van de geurverspreiding kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Om de geurervaring van onze waxmelts te optimaliseren, raden we aan om rekening te houden met deze tips:

  • Temperatuur: De temperatuur van de omgeving heeft een directe invloed op het verdampingsproces van de waxmelts. Hoe hoger de omgevingstemperatuur, hoe sneller de was zal smelten en de geurige oliën zullen verdampen, waardoor de geur zich sneller verspreidt.
  • Waxbrander: Het type en de kwaliteit van je waxbrander kunnen ook van invloed zijn op het verdampingsproces. Een efficiënte waxwarmer met een stabiele warmteafgifte zorgt voor een gelijkmatige en constante verdamping van de geurige oliën, waardoor de geur langer aanhoudt.

De duur van de geurverspreiding kan variëren en wordt beïnvloed door factoren zoals omgevingstemperatuur, het type en de kwaliteit van de waxbrander, de plaatsing ervan in de ruimte en de luchtstroom.

  • Plaatsing van je waxbrander: De locatie van de waxwarmer in de ruimte kan ook van invloed zijn op hoe de geur zich verspreidt. Plaats de waxwarmer op een centrale plek in de ruimte voor een gelijkmatige geurverspreiding.
  • Luchtstroom: De luchtstroom in de ruimte kan ook het verdampingsproces beïnvloeden. Een goede luchtstroom zorgt ervoor dat de geurige moleculen zich gemakkelijker door de ruimte verspreiden, waardoor de geur beter wordt waargenomen. 

Hoe vervang  je waxmelts?

Het vervangen van waxmelts is een eenvoudig proces. Voor het vervangen van onze waxmelts zijn er verschillende opties;

 1. Wanneer de was nog vloeibaar is kan je deze met een stuk keukenpapier absorberen. Wees voorzichtig en let op de dat de wax nog heet is.

2. Als je was helemaal uitgehard is kan je deze eenvoudig uit de waxbrander wippen met een lepel. Gebruik geen scherpe voorwerpen om beschadiging aan je waxbrander te voorkomen.

3. Lukt het niet om de uitgeharde wax uit je waxbrander te wippen? Zet dan kort een waxinelichtje aan. Zo smelt de buitenzijde van de wax, waardoor deze loskomt van de waxbrander. Eenmaal losgekomen haal je de wax gemakkelijk uit je waxbrander.

Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van waxmelts

Veiligheidsmaatregelen zijn van essentieel belang bij het gebruik van waxmelts. Wanneer jij deze instructies in acht neemt tijdens het branden van je waxmelts voorkom je onnodig risico en brandgevaar.

Wees bewust van het feit dat je waxbrander en de was zeer heet kunnen worden. Daarom is het cruciaal om het aanraken van de hete wax te vermijden om brandwonden te voorkomen.

Houd daarom je waxbrander altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren om ongelukken te voorkomen.

Veiligheidsmaatregelen zijn van essentieel belang bij het gebruik van waxmelts. Houd de waxbrander buiten bereik van kinderen en huisdieren, vermijd brandbare materialen en laat de brander nooit onbeheerd achter.

Daarnaast is het belangrijk om brandbare materialen, zoals papier, gordijnen en andere decoratieve items, uit de buurt van je waxbrander te houden om brandgevaar te vermijden.

Laat je waxbrander nooit onbeheerd achter als er een waxinelichtje wordt gebruikt als warmtebron.

Veiligheid staat voorop, dus vergeet niet om verantwoord om te gaan met het gebruik van waxmelts en alle mogelijke risico's te vermijden.

OPZOEK NAAR GOEDE WAXMELTS?

DAN BEN JE BIJ ONS AAN HET JUISTE ADRES!

Ontdek onze eerlijke en unieke waxmelts, met liefde handgemaakt in kleine batches bij ons thuis. Ze worden vervaardigd van 100% natuurlijke non-GMO sojawas van de allerbeste kwaliteit.

Geniet van een betoverende geurervaring met onze duurzame, vegan en cruelty-free waxmelts, verrijkt met hoogwaardige geuroliën.

En ervaar zelf de perfecte harmonie tussen natuurlijke ingrediënten en betoverende geuren voor een ware geuroase in jouw huis.

  • Gemaakt van plantaardige was
  • Unieke geuroliën, vrij van ftalaten
  • Vegan en Cruelty Free 🐇
  • Milieuvriendelijk en Duurzaam 🌍
  • Biologisch afbreekbaar en Hypoallergeen
Ontdek al onze waxmelts
ONZE NIEUWSTE BLOGS

ONZE NIEUWSTE BLOGS

Lees alle blogs

De kracht van geur en de invloed op jouw welzijn

Heb je je ooit afgevraagd waarom bepaalde geuren je een glimlach kunnen bezorgen of je juist een rustig gevoel geven? Ontdek de intrigerende connectie tussen geuren en ons welzijn.

Lees verder

Alles over onze keuze voor sojawas

In onze zoektocht naar verantwoorde keuzes hebben we een fantastisch ingrediënt gevonden: sojawas. Leer meer over de redenen achter onze voorkeur voor deze natuurlijke was.

Lees verder
Roodharige vrouw met sproeten die aan bloemen ruikt

De kracht van geur en de invloed op jouw welzijn

Heb je je ooit afgevraagd waarom bepaalde geuren je een glimlach kunnen bezorgen of je juist een rustig gevoel geven? Ontdek de intrigerende connectie tussen geuren en ons welzijn.

Lees verder
Sojawas

Alles over onze keuze voor sojawas

In onze zoektocht naar verantwoorde keuzes hebben we een fantastisch ingrediënt gevonden: sojawas. Leer meer over de redenen achter onze voorkeur voor deze natuurlijke was.

Lees verder