Kim

Leestijd 4 minuten 

Alles over onze Keuze voor Sojawas

Wij zijn overtuigd dat mooie producten geen extra negatieve impact hoeven te hebben op het milieu. 🌍 Daarom besteden wij veel zorg en tijd aan het selecteren van de allerbeste ingrediënten voor al onze handgemaakte musthaves. 

Hierom is sojawas een uitstekende wassoort voor onze waxmelts, sojawas is natuurlijk, volledig plantaardig, duurzaam, vegan en cruelty free! 🐇 Door de vele voordelen en positieve eigenschappen van sojawas hebben wij de keuze gemaakt om uitsluitend deze plantaardige wassoort te gebruiken voor onze kwaliteit waxmelts.

Groene Sojabonen in een kommetje

Wat is Soja?

Soja is een peulvrucht die inheems is in Oost-Azië. Soja is zeer voedzaam voedsel dat rijk is aan vezels, vetten en een verscheidenheid aan vitamines en mineralen.

Sojabonen kunnen in verschillende vormen worden gegeten, en worden ook verwerkt tot sojamelk, sojasaus en andere producten. Soja is een veelzijdig en voedzaam voedingsmiddel dat veel wordt gebruikt in veel diverse keukens over de hele wereld.

Naast de voedingswaarde is soja ook een duurzaam en milieuvriendelijke voeding. Sojabonen zijn een hernieuwbare bron die kan worden verbouwd zonder de bodem uit te putten of grote hoeveelheden water te gebruiken.

Wat is Sojawas?

Sojawas is een natuurlijke en plantaardige wassoort die gemaakt wordt van de olie die wordt gehaald uit sojabonen. Door de vele voordelen van sojawas is het een steeds populairder worden wassoort als alternatief voor traditionele wassen.

Waar wordt Sojawas voor gebruikt?

Sojawas staat bekend als een veelzijdig en veilig alternatief voor andere wassoorten. Hierdoor is sojawas een populaire wassoort en wordt sojawas veel gebruikt als natuurlijk en gezond alternatief tijdens het maken van waxmelts en kaarsen. Sojawas is natuurlijk, duurzaam, milieuvriendelijk en heeft een schonere verbranding in vergelijking met traditionele wassen.

Bovendien kan sojawas ook worden gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging, zoals lippenbalsems, body butters en massagekaarsen. Sojawas wordt ook gebruikt in voedselverpakkingen als een natuurlijke coating om vocht te voorkomen en de houdbaarheid te verlengen.

Hoe wordt Sojawas gemaakt?

Sojawas wordt gemaakt van sojaolie, de olie wordt verkregen door het persen en raffineren van sojabonen. Dit proces maakt het mogelijk om een ​​duurzame, biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke was te creëren die voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt.

Ook de productie van sojawas wordt beschouwd als een duurzame optie, dit komt omdat de productie van sojawas minder energie-intensief is en minder uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt. Hierdoor is sojawas is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele wassen die gebruikt worden voor waxmelts en kaarsen.

"Sojawas is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief, gemaakt van geperste en geraffineerde sojaolie, voor diverse toepassingen zoals waxmelts en kaarsen"

Groene Sojabonen

Na het oogsten worden de sojabonen schoongemaakt en gesorteerd om eventuele onzuiverheden te filteren. Hierna worden de sojabonen geperst om de sojaolie te extraheren. De geëxtraheerde sojaolie wordt vervolgens geraffineerd om eventuele onzuiverheden te verwijderen en de kwaliteit te verbeteren.

De geraffineerde sojaolie wordt vervolgens gehydrogeneerd om er een vaste was van te maken. Bij dit proces wordt waterstof aan de olie toegevoegd, waardoor de moleculaire structuur en consistentie verandert. De gehydrogeneerde sojaolie wordt vervolgens verder gezuiverd om eventuele resterende onzuiverheden te verwijderen.

Wat is er zo Bijzonder aan Sojawas?

Wat sojawas zo bijzonder maakt, is dat het een 100% natuurlijk en plantaardig product is. Het wordt gemaakt door de olie te extraheren uit sojabonen, die bekend staan om hun veelzijdigheid en duurzaamheid.

Een van de belangrijkste voordelen van sojawas is dat het een milieuvriendelijk alternatief is. Sojabonen komen van hernieuwbare gewassen die gemakkelijk en snel groeien, waardoor de productie van sojawas een duurzame keuze is. Bovendien is sojawas biologisch afbreekbaar, waardoor ze minder impact hebben op het milieu dan traditionele wassen.

Naast de ecologische voordelen heeft sojawas ook een aantal praktische voordelen. Het heeft een laag smeltpunt, wat betekent dat sojawas langzaam en gelijkmatig brandt. Hierdoor gaat sojawas langer mee en kun jij langer genieten van de heerlijke geuren die ze verspreiden. Daarnaast heeft sojawas een schone verbranding en produceert minder roer, wat resulteert in schonere lucht en minder afzet in je huis.

"Sojawas is een natuurlijk, milieuvriendelijk en gezond alternatief voor traditionele wassen, met langere brandtijd, schonere verbranding en uitstekende geurverspreiding."

Een ander belangrijk aspect van sojawas is dat het volledig vrij is van schadelijke chemicaliën en giftige stoffen. Veel traditionele wassen bevatten vaak additieven en geurstoffen die allergieën en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Sojawas daarentegen is een gezonder alternatief, waardoor het geschikt is voor mensen met gevoeligheden en allergieën.

Bovendien biedt sojawas een uitstekende geurverspreiding. Het heeft de natuurlijke eigenschap om geuren goed vast te houden en geleidelijk vrij te geven tijdens het branden. Dit zorgt voor een langdurige en consistente geurervaring in jouw ruimte.

Al met al is sojawas een veelzijdige en duurzame wassoort die gelukkig steeds populairder wordt. Het combineert de voordelen van natuurlijkheid, milieuvriendelijkheid, langere brandtijd, schonere verbranding en gezondheidsaspecten.

De Vele Voordelen van Sojawas op een rij:

  • 100% natuurlijk en volledig plantaardig
  • Vegan en Cruelty Free 🐇
  • Durzaam en Milieuvriendelijk 🌍
  • Biologisch Afbreekbaar
  • Vrij van schadelijke stoffen en chemicaliën
  • Hypoallergeen en Schonere verbranding
  • Betere geurverspreiding
  • Lager smeltpunt

Sojawas is Duurzaam

Sojawas heeft een relatief laag smeltpunt in vergelijking met andere wassoorten. Dit houdt in dat sojawas koeler brandt en hierdoor ook langer meegaat, dit doordat kaarsen en melts van sojawas voor langere tijd kunnen branden zonder te smelten of hun vorm te verliezen. Sojawas melts en kaarsen gaan gemiddeld tussen de 30% en 45% langer mee dan andere wassoorten.

Door het lage smeltpunt zorgt sojawas voor een gelijkmatige en consistente verbranding wat resulteert in soja waxmelts en soja kaarsen van hogere kwaliteit, die ook nog eens langer meegaan.

Sojawas is Biologisch Afbreekbaar

Doordat sojawas een plantaardig product is, is sojawas volledig biologisch afbreekbaar.

Biologisch afbreekbare materialen zijn materialen die door natuurlijke processen kunnen worden afgebroken, ontbonden en terug in het milieu kunnen worden gebracht.

Wanneer sojawas wordt blootgesteld aan de natuurlijke elementen, zal het uiteindelijk afbreken en worden opgenomen door bacteriën en andere micro-organismen in de bodem. Deze micro-organismen breken de sojawas vervolgens af en dit proces wordt biologische afbraak genoemd. Dit zorgt ervoor dat de sojawas op een natuurlijke en duurzame manier in het milieu kan worden teruggebracht.

Sojawas is Milieuvriendelijk

Sojawas is een milieuvriendelijke keuze omdat het geproduceerd wordt van sojabonen, en de sojaboon komt uit een hernieuwbare en duurzame bron. Dit komt doordat een sojabonengewas kan worden verbouwd zonder de bodem uit te putten of grote hoeveelheden water te gebruiken.

Bovendien is de productie van sojawas doorgaans minder energie-intensief en veroorzaakt het minder uitstoot van broeikasgassen dan de productie van traditionele wassen. Dit maakt het een duurzamere optie vanuit het oogpunt van de ecologische voetafdruk.

Sojawas is Hypoallergeen

Sojawas wordt beschouwd als een hypoallergene was omdat sojawas is gemaakt  van volledig natuurlijke ingrediënten, hierdoor bevat het geen agressieve chemicaliën of irriterende stoffen. Traditionele wassen kunnen een verscheidenheid aan chemicaliën en additieven bevatten die bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken.

Sojawas wordt tijdens het productieproces verfijnd, om eventuele onzuiverheden te verwijderen en de kleur en geur te verbeteren. Dit verkleint de kans op allergische reacties en zorgt ervoor dat sojawas ook zacht en veilig is voor de huid.

Sojawas heeft een Schonere Verbranding

Bij het branden van kaarsen komt altijd fijnstof vrij, dit gebeurt bij iedere (geur)kaars ongeacht welke wassoort. Van sojawas wordt aangenomen dat het een schonere verbranding heeft, omdat het is gemaakt een natuurlijk en plantaardig product. Traditionele wassen, zijn gemaakt van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen en kunnen bij verbranding schadelijke chemicaliën in de lucht afgeven.

De kans op een eventuele allergische reactie is met sojawas veel kleiner. Tijdens het verbranden produceren sojakaarsen van zichzelf nauwelijks zichtbare rook en roet. Hierdoor laten de sojakaarsen geen zwarte plekke of donkere walmen achter.

Sojawas heeft een Uitstekende Geurverspreiding

Sojawas een uitstekende geurdrager omdat het zich goed laat mengen met geuroliën en deze ook uitstekend vasthoudt, dit zonder het verbrandingsproces aan te tasten.

Door deze natuurlijke eigenschappen heeft onze sojawas geen chemische versterkers nodig om zich te binden met geuroliën.

Meer Blogs

Waxmelts Pomona en Ginger.jpeg__PID:4679a138-6fe9-45ee-99ea-bc2e3057f122

Alles wat je wilt weten over Waxmelts!

Leer alles over deze geurige toevoegingen voor je huis. Van de verschillende soorten was, het kiezen van de beste waxmelts en hoe je het meeste uit je melts haalt!

Lees verder
Peptiden.webp__PID:323f1751-08a7-48d1-a097-614c79c7cef6

Wat is Leucidal? Ontdek het Natuurlijke Conserveermiddel.

Leer alles over het natuurlijke conserveringsmiddel Leucidal, een breed spectrum conserveermiddel afgeleid van natuurlijke fermentatieprocessen. 🥬

Lees verder
Sojabonen Groen.webp__PID:fec65970-4cab-46ce-8a30-5e04a50db691

Waarom is Sojawas een Duurzame Keuze?

Van de hernieuwbare en zelfvoorzienende teelt tot de schonere en langere verbanding. Ontdek waarom sojawas een populaire keuze is als duurzaam alternatief op traditionele wassen.

Lees verder
Waxmelts Pomona en Ginger.jpeg__PID:4679a138-6fe9-45ee-99ea-bc2e3057f122

Alles wat je wilt weten over Waxmelts!

Leer alles over deze geurige toevoegingen voor je huis. Van de verschillende soorten was die gebruikt worden tot het kiezen van de allerbeste waxmelts.

Lees verder
Peptiden.webp__PID:323f1751-08a7-48d1-a097-614c79c7cef6

Wat is Leucidal? 

Leer alles over het natuurlijke conserveringsmiddel Leucidal, een breed spectrum conserveermiddel afgeleid van natuurlijke fermentatieprocessen. 🌿

Lees verder
Sojabonen Groen.webp__PID:fec65970-4cab-46ce-8a30-5e04a50db691

Waarom is Sojawas een Duurzame Keuze?

Van de hernieuwbare en zelfvoorzienende teelt tot de schonere en langere verbanding. Ontdek waarom sojawas een populaire keuze is!

Lees verder